Home » Blog » Verbinding » Verbinden met je kind … maar ook met jezelf!

Verbinden met je kind … maar ook met jezelf!

door | 1 apr, 2022 | Verbinding

Ik moest vandaag denken aan dat liedje van Herman van Veen. Die van Opzij, opzij, opzij – maak plaats, maak plaats, maak plaats – ik heb ongelooflijke haast – ik moet rennen, springen, vliegen, duiken, vallen, opstaan en weer doorgaan. Een liedje wat de meeste vrouwen in deze tijd op het lijf geschreven lijkt.

Het lijkt wel of de moderne vrouw de overtuiging heeft dat ze alles moet kunnen. Dat ze een combinatie moet zijn van een oermoeder, carrièretijger en superwoman in één. Haalbaar? Ik denk het niet, maar wat klinkt het me toch bekend in de oren. We krijgen bewonderende reacties over hoe we dit toch allemaal voor elkaar krijgen. Dat is fijn, maar…. niemand ziet dat we ’s avonds uitgeblust op de bank hangen. En als vrouwen onder elkaar gaat het gesprek steeds vaker over dat we dit niet meer willen. Waarom stappen we dan toch steeds weer in diezelfde rol en wat kost het ons?

De rekening

Als mens zijn we verbonden met alle mensen om ons heen. Dit vinden we fijn, we hebben deze verbondenheid ook nodig. We willen ons best doen voor de ander met wie we verbonden zijn en doen er elke dag opnieuw weer alles aan om het voor hen zo fijn mogelijk te maken. En voor we het weten stellen we ons volledig in dienst van die ander. We denken echter vaak nog wel dat we onszelf hier ook een plezier mee doen, maar is dat zo?

Ik hoor helaas steeds meer over vrouwen die last hebben van een burn-out. Een niet te negeren teken van het lichaam dat we te ver zijn gegaan, dat de grens maximaal is opgerekt en dat we vergeten zijn om goed voor onszelf te zorgen. Ik geloof dat de vrouw is vergeten dat zij ook een verbondenheid heeft met zichzelf. Dit in dienst staan van lijkt al eeuwenlang te zijn overgedragen van generatie op generatie. Het zit in ons dna. Niet zo gek dus dat we dit proberen na te streven. Alleen, de allerbelangrijkste relatie die we hebben is die met onszelf.

Opnieuw verbinden met jezelf

We zijn het aan onszelf, maar ook aan onze kinderen en onze partner, verplicht om de verbinding met onszelf te herstellen. Wanneer we onszelf lief hebben, onszelf accepteren zoals we zijn en goed voelen wat we nodig hebben en hier naar leven staan we krachtig in de wereld. Onze energie zal stromen en in de liefde en verbondenheid die we voor onszelf voelen kunnen we ook verbonden zijn met onze kinderen en onze partner. Zij zullen dit voelen en waarderen. Hoe je dit doet? Doe dat waar je plezier in hebt en blij van wordt, al is het maar vijf minuten per dag. Drink die lekkere kop thee buiten in het zonnetje, wees mindfull. Maar wees vooral lief voor jezelf.

Gerelateerde artikelen

Geen resultaten gevonden

De pagina die u zocht kon niet gevonden worden. Probeer uw zoekopdracht te verfijnen of gebruik de bovenstaande navigatie om deze post te vinden.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin